رشد ۵۳ درصدی حجم ترانزیت خارجی در ۵ ماه اخیر
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازرگانی از سلسله موضوعاتی در اقتصاد است که میتواند تاثیرات چشمگیری بر رشد اقتصادی کشورها داشته باشد. یکی از مسائلی که ذیل بازرگانی تعریف میشود، ترانزیت کالاهای تجاری خارجی است. این مسئله علاوهبر درآمدهای خوبی که برای کشور دارد، میتواند موجب ثبات اقتصادی و شکست تحریمها شود. همچنین رشد ترانزیت میتواند دستاوردهای دیگری نظیر بهروزرسانی صنعت حملونقل و تکمیل کریدورهای ترانزیتی را به همراه داشته باشد.
بررسی آمار نشان میدهد که حجم ترانزیت کالاهای خارجی از مسیر ایران در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۱.۵ میلیون تن بوده است. این در حالی بود که در سال ۱۴۰۰، حجم ترانزیت با افزایش ۱۳ درصدی مواجه شده و عدد ۱۳ میلیون تن را ثبت کرد.
همچنین حجم ترانزیت کالاها در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییری نکرد و همان ۱۳ میلیون تن باقی ماند. با این حال اما اهتمام دولت به این مسئله موجب شد تا رکوردهای جدیدی در سال ۱۴۰۲ در این بخش ثبت شود، به طوری که ححجم ترانزیت در سال گذشته، نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۳۷ درصد رشد داشت و به عدد ۱۷.۸ میلیون تن رسید.
اکنون نیز پس از گذشت ۵ ماه از سال ۱۴۰۳، میزان ترانزیت کالاهای خارجی از مسیر ایران دوباره رکورد جدیدی را ثبت کرده، به طوری که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته و به ۹.۶ میلیون تن رسیده است.
نگاهی عمیقتر به این آمار نشان میدهد که در مدت زمان مذکور، گمرک پرویزخان با ۱۵۸ درصد رشد نسبت به سال گذشته با حجم ۲.۷ میلیون تن اولین مبدا ترانزیتی کشور بوده است. پس از این گمرک، بندر شهید رجایی با افزایش ۱۷ درصدی نسبت به سال گذشته با حجم ۲.۴ میلیون تن در رتبه دوم و گمرک باشماق با افزایش ۱۱۲ درصدی نسبت به سال گذشته با حجم ۱.۳ میلیون تن در رتبه سوم قرار گرفتهاند.